Kaart Vind een kliniek Zoeken

Cellulite op billen en benen is een probleem voor veel vrouwen

Wat is cellulite, in de volksmond cellulitis, op billen en benen?

Zie je die putjes, kuiltjes of bobbeltjes op je billen of (boven)benen die maar niet verdwijnen, wat je ook doet? Dat is zeer waarschijnlijk cellulite, in de volksmond ook wel sinaasappelhuid of cellulitis genoemd. Een probleem waar veel vrouwen mee te maken hebben. 

Cellulite komt wereldwijd voor bij meer dan 85% van de vrouwen na de puberteit. De symptomen van cellulite zijn een bobbelige huidstructuur, vaak op de (boven)benen en billen. 92% Van de vrouwen heeft cellulite op de benen, 74% van de vrouwen heeft billen met cellulite. Cellulite wordt naast sinaasappelhuid ook wel omschreven als putjes in benen of billen.

Hoe ontstaat cellulite op je benen en billen?

Veel mensen denken dat overgewicht de belangrijkste oorzaak is voor het ontstaan van cellulite. Maar dat klopt niet. Cellulite, ook wel cellulitis genoemd, ontstaat door een voortdurend probleem onder het huidoppervlak van je benen en billen. De boosdoeners zijn de bindweefselstrengen die de huid verbinden met het onderliggende bindweefsel. Deze trekken de huid omlaag waardoor jij putjes ziet in je benen of cellulite op je billen. Cellulite ontstaat dus niet per definitie door overgewicht. 

Wat zorgt voor de ontwikkeling van cellulite?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van cellulite. Of cellulite aanwezig of zichtbaar is kan variëren van mild, matig tot ernstig. Dit heeft onder andere te maken met:

  • erfelijkheid
  • hormonen
  • gewichtsverandering
  • levensstijl

Je kunt het dus niet altijd voorkomen. De enige manier om voorgoed van die vervelende cellulite op je billen en benen af te komen, is de belangrijkste oorzaak van cellulite aan te pakken: de bindweefselstrengen die de huid omlaag trekken. Cellfina® zorgt voor een blijvende vermindering van cellulite.