Kaart Vind een kliniek Zoeken

Wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Wat is cellulite?

Voel jij je wel eens onzeker over je (boven)benen en billen door de zichtbare putjes op je huid? Erg vervelend, maar weet dat je niet de enige bent.

Cellulite, want daar hebben we het hier over, komt wereldwijd voor bij meer dan 85% van de vrouwen na de puberteit. De symptomen van cellulite of cellulitis zijn een bobbelige huidstructuur, vaak op de (boven)benen en billen. 92% van de vrouwen met cellulite heeft dit op de benen, 74% van de vrouwen met cellulite heeft dit op de billen. Cellulite wordt ook wel omschreven als putjes of kuiltjes en in de volksmond heet het een sinaasappelhuid. Een huidprobleem waar veel vrouwen mee te maken hebben. 

Het verschil tussen cellulitis en cellulite

Cellulite wordt vaak cellulitis genoemd. Dit zijn echter niet dezelfde aandoeningen. Cellulitis is een bacteriële infectie onder de huid, heel iets anders dus dan cellulite. Waardoor ontstaat deze verwarring? Cellulitis ziet er bijna hetzelfde uit als cellulite. De huid is dan ook bobbelig. Het grootste verschil met cellulite is dat de huid er bij cellulitis rood uitziet en daarnaast vaak ook warm aanvoelt, terwijl cellulite gewoon koud aanvoelt.

Cellfina® pakt de oorzaak van cellulite aan. Je benen of billen zijn gladder en je kunt weer vol zelfvertrouwen dragen wat je wilt.